Home / Slaaptips / Koud in bed? Lees onze tips!

Koud in bed? Lees onze tips!

Heeft u het vaak koud in bed? Bedenk dan dat de slaapkamer vaak de koudste ruimte in uw huis is. De verwarming hoeft u in uw slaapkamer eigenlijk nooit aan te zetten. U slaapt het best met het raam op een kier, frisse lucht bevordert immers de nachtrust. ’s Ochtends zet u de ramen open zodat de wind uw beddengoed weer fris blaast. Een matras met uitstekende ventilerende en klimatiserende kwaliteiten zorgt er bovendien voor dat de temperatuur in uw slaapomgeving continu aangenaam blijft.

Onrustige nachten of koud in bed? Nieuw matras

Toch doen veel mensen dit wel, om vervolgens met een dikke pyama onder de nog dikkere dekens te gaan liggen. Uw lichaamswarmte kan zo moeilijk weg met als gevolg dat u een onrustige, zweterige en vermoeiende nacht tegemoet gaat. Denk ook na over de leeftijd van uw matras. Hoe ouder een matras, hoe meer hij vervuild is door lichaamsvocht, -schilfers en stof. De aanschaf van een nieuw matras is soms de meest eenvoudig de oplossing om tot betere nachtrust te komen

Revolutionaire matrassen

Andersom is het ook zo dat een koude nacht, waarin u uw draai niet vindt, net zo vervelend is. Deze temperatuursinvloed kan echter aangepakt worden. Waar er al jaren ventilatiepockets in matrassen te vinden zijn, is de ontwikkeling van CLIMAFOAM®, in combinatie met schuim als EvoPore®en Viscopore®, echt revolutionair op het gebied van klimatisering tijdens de nachtrust.